Vanliga misstag vid packningen

Att packa för en resa involverar ofta långa listor av saker man tänker ta med sig. Men även om man försökt gardera sig själv ordentligt händer det ganska lätt att en eller annan miss görs. Och ibland är det inte vad man glömde att ta med sig utan vad man tar med sig i onödan.

Kablar och laddare

Det är nog få som idag skulle glömma att ta med sig exempelvis mobilen. Men det händer till som tätt att folk glömmer bort att ta med sig kablar och laddare. Och utan dem är ju mobilen inte mycket mer än en brevpress förr eller senare. Se till att dessa finns med i packlistan och skaffa gärna en extra utifall att laddaren mot förmodan skulle komma bort eller till och med gå sönder.

Kläder

Kläder tar vanligtvis upp en hel del plats i packningen. Men detta går faktiskt att dra ned något på i de flesta fall. Istället för att ta med sig hela outfits för varje sorts situation man planerar för och alla aktivitet man tänkt spendera tid med är det smartare att ta med sig färre individuella plagg men som går att kombinera på flera olika vis. På så sätt kan man spara en hel del plats i väskan. Och lämna träningskläderna hemma. Det finns tids nog för sådant efter resan är över.

Böcker

Att läsa en bok på planet eller när man är ensam vaken i hotellrummet är en vanlig företeelse under en resa. Men en bok tar också upp en hel del plats. Fler än en bok borde undvikas helt och hållet och om man kan satsa på en pocket istället för en inbunden bok kan man också spara lite extra utrymmet.